luni, 27 decembrie 2010

Toate lucrurile frumoase,pot deveni un cosmar ...


Am invatat ca toate momentele si experientele frumoase din viata noastra la polul opus pot fi un cosmar...
Si cred cu convingere in afirmatia asta,pentru ca de cateva ori am experimentat acest lucru.Pentru ca sa fiu destul de credibila si explicita,am sa va dau cateva exemple care cred k sunt sugestive.
Toti acei care ati avut privilegiu si minunata ocazie de a avea o drumetie pe munte,mare sau mic:P ,nu conteaza ,stiti ca momentul cand ajungi in varf e divin.Cand ajungi sus,si privesti locul de unde ai pornit te simti un invingator.Nu conteaza ca langa tine mai sunt 20 de oameni care au facut acest lucru,sau ca altii au escaladat Mont Blanc,in sufletul tau,tu esti cel mai tare.Starea de bine te cuprinde,uiti de efort,oboseala,tristeti si de viata ta dinainte...
Dar,daca in drumetia ta,sau in urcarea ta pe munte are loc un incident?Daca cineva din grup sau chiar tu aveti un accident nefericit? Eu am avut aceasta experienta nefericita,si va spun ca toata starea aceea de bine,s-a transformat intr-un adevarat cosmar.A fost prima data cand m-am apucat de plans ,crezand k acolo va fi sfarsitul meu ,si nu asa mi-l imaginam.A fost prima data cand ma gandeam ca vom sfarsi mancati de un porc mistret,sau ne vom rataci,ce sa mai vorbesc de teribilul gand ca prietena mea care si-a dislocat umarul si era transportata de salvamontisti,nu-si va recapata cunostitinta...
Un alt exemplu poate fi mersul cu masina...Abia astepti sa-ti iei permisul,sa te lase parintii tai sa conduci,sa iei masina singur sa pleci,sa iesi cu prietenii...ah,totul decurge bine si te simti stapan pe tine ,pe masina.Ai chef de driffturi,uiti ca esti doar un incepator! Uiti ca masina nu e a ta,ci a parintilor.Simti k esti un sofer bun si meriti respect pentru ceea ce poti si faci.
Acum gandeste-te la cazurile in care oamenii se credeau stapani pe ei,fericiti ca au o masina,ca sunt "regii soselelor" si o mica neatentie a transformat starea lor de bine intr-un cosmar,o tragedie.
Un al treilea exemplu ,si probabil cel care m-a determinat sa scriu in dimineata asta,e acela cu dragostea.
Si acum toti cei care ati avut dezamagiri in acest domeniu imi veti da dreptate.Amintiti-va cum va simteati cei mai frumosi,importanti si iubiti dintre pamanteni,cand cineva va incuraja si era alaturi de voi.Va amintiti foarte bine modul in care va ocrotea,chiar daca era de la distanta,simteati iubirea indiferent de ora si momentul zilei.Parca era singurul lucru care va facea sa simtiti ca traiti,v-ati legat viata ,si v-ati pus nadejdea in acel om.
Dar cum a fost momentul cand acea persoana a disparut din viata ta,dintr-un motiv sau altu?! Cum ai simtit ca viata ta dintr-un rai,a devenit un iad,iar din cel mai fericit om,ai ajuns cel mai nefericit?
Cum ai inceput sa te invinovatesti pentru tot ce ti se intampla,chiar daca nu era vina ta,cum ai ajuns sa nu mai crezi in tine,in frumusetea si calitatile tale?!
Cum ai incetat sa mai crezi ,sa mai speri?! Si pana la urma considerai viata ta un cosmar...
So,nu-i asa ca am dreptate?!
Cel mai frumoase lucruri ,la polul opus sunt un cosmar!
E doar o realitate,pe care trebuie s-o acceptam si s-o traim!

In dimineata asta nu am un sfat ,nici ceva bun pentru voi,doar va aminteam de realitate :P
Si atentie ,cei care mergeti la zapada,poate deveni un cosmar :))

5 comentarii:

Sebi spunea...

In primele doua exemple ma regasesc...

Cata dreptate ai despre pacea si bucuria pe care o simti pe munte! ...Si ce coincidenta ca am fost impreuna atunci.

Dar totusi cu porcii mistreti ce treaba ai avut? Mult mai multi porci mistreti sfarsesc mancati de oameni decat invers.

Apoi, cand am vazut ca tu azi ai scris toata treaba asta si la sfarsit ne sfatuiesti sa avem grija cu zapada, tocmai acum cand a nins, m-apuca plansul.

Ale spunea...

>:d< eu ma regasesc in tot.. si in povestea cu porcii mistreti de doua ori, doar ca a doua oara a fost real, l-am vazut! si nu erai cu mine ca sa am cu cine plange! deci unele cosmaruri sunt mai rele de cat altele, asa ca te imbratisez si te sfatuiesc sa te gandesti mereu ca.. putea fi mai rau! :*

Ale spunea...

Recitind articolul (pentru ca sincer initial mi-o atras atentia povestea cu porcii mistreti care acum mi se pare amuzanta!!) mi-am amintit ceva si cred ca se potriveste. Am fugit sa caut repede:

Bucuria este tristetea fara de masca si insasi fantana din care a tasnit rasul vostru a fost adesea plina de lacrimi! Cu cat mai adanc va sapa-n voi tristetea, cu atat mai multa bucurie veti cuprinde-n voi! Cand sunteti veseli, scrutati-va adancul inimii si veti afla ca ceea ce va umple de bucurie nu-i altceva decat ceea ce si tristetea va daruit.
Iar cand sunteti tristi, iarasi scrutati-va inima si veti vedea ca intr-adevar lacrimile va vin de la ceea ce, candva, desfatarea voastra fusese!
Kahlil Gibran- Despre Bucurie si Tristete

Sister spunea...

wow ! citatu m-a lasat fara cuvinte! :P O parte din sufletul meu stie asta,dar firea mea incapatzanta lupta cu lucurile bune din mine :D...oricum mersi mult pt citat ,am sa`l notez si am sa-l citesc d fiecare daca cand voi avea nevoie >:D<

Sister spunea...

Cat despre zapada,Sebi,era o gluma;)) ....si noi mergem maine la schi,cei care stiu,care nu pe langa cu saniutza:))